Så, nå er tiden inne for et av mine mangfoldige mattips!
Denne retten er litt for de avanserte som liker en utfordring, men den er forholdsvis rask, og slår inn på OMNOMNOM \o/-skalaen.
KOKTE MAISKOLBER
Kok opp vann. Følg med på det hele tiden mens det koker, ellers risikerer du å måtte gjøre noe annet i mellomtiden, og det vil være for effektivt. Pass også på at vannet er så kaldt som mulig når du fyller kjelen, slik at det tar lengst mulig tid.
Putt ønsket antall kolber i kjelen. Det gjør forsåvidt ingenting om vannet ikke har kokt opp enda; du er jo jetsetter, og jetsettere har ikke tid til sånt.
Se på at mæisen eventually koker
Når du føler du har sett nok, ta kjelen av platen, og hell av vannet i kummen. La gjerne en eller fler av kolbene godgjøre seg litt på toppen av oppvasken, da den blir mest mør på denne måten.
Dander mæisen lekkert på en tallerken, og finn noe garnityr i kjøleskapet. Live life, la tilfeldighetene bestemme! I dag falt mitt valg på Synnøve Findens kryddersmør, et smør som gjør seg til all slags matlaging.
Heldigvis hadde en eller annen også forlatt revet ost, så for min del ble dette i dag rikmannskost av det ypperste. Hvis du er rik, som meg, dander altså revet ost på toppen av kolbene.
Husk: Dette med estetikk og feelingen for fin dandering er ikke noe som ligger naturlig for alle; enkelte sitter inne med en medfødt sans for estetikk, andre er bedre på f.eks. bilmekking. Heldigvis er dette noe man kan trene seg til. Jeg slapp det, obviously.
Nytes med et glass vin, for enda en gang å feire seieren i livet.
Bon apetit lala yeah
OBS! Ikke vær for glupsk hvis du ikke er rutinert på dette med å spise mais rett fra delikolben. Med et litt for stort jafs kan man være så uheldig å få det jeg fra nå av kaller mæisregulering, det vil si et sånt maisflakhelvete som kiler seg så hardt mellom to fremtenner at man rett og slett får en litt skakk tannstilling, og før man vet ordet av det står man med begge
Denne retten kan også nytes av vegeterianere. Bare hyggelig, fans!
L8R
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar